Åsnes har endret kortfellsystemet til å være nær ubrukelig

Kortfellfestet på nye Åsnes ski er for romslige, slik at kortfellene hele tiden ramler av. Kortfellfestet er så slarkete at braketten på fellen kan trekkes rett ut av skia, uten å måtte vippes opp. Dette fører til at kortfellfestet ikke fungerer i praktisk bruk, og at fellen til stadighet rives av helt uten forvarsel. Det er altså slarket i lengderetningen som er problemet. Bildet viser hvordan braketten kan trekkes ut av skia.

Jeg har sjekket en rekke Åsnes ski i butikker så sent som våren 2024, og alle skiene har det samme ubrukelige kortfellfeste–designet

Jeg har sammenlignet med flere eldre par med Åsnes–ski jeg har liggende, og der er kortfellfestet til sammenligning helt tight, selv etter mange års bruk. På Åsnes ski med det opprinnelige designet må bakkant av braketten vippes opp for å løsnes, og framkant av braketten er i kontakt med sålen helt til braketten er helt ute av festet. Dette er jo det geniale med det gamle festet, og det sikret at braketten ikke løsnet fra skia under bruk.

Patentet (patent 318691) viser tydelig hvordan festet skal være (fig. 23). Kortfellfestet på nye Åsnes ski er ikke utformet i tråd med patentet, mens eldre modeller er helt etter boka.

Valid HTML 4.01!